113

Gandía Kid University

Gandía Kid University

Gandía. Valencia

2010-2011

Six large existing mulberry trees placed in Ausias March Park determined the volume of the UPI school that does not alter the Park’s layout. It respects the position of six mulberry trees, arranging the classrooms around them and shaping a central lobed courtyard. This courtyard is the core of this experimental school, linking open spaces, covered areas and indoor rooms. The classrooms are displayed linked to the patio, where a circular sand pit and a bench are placed for outdoor games. White coloured ceramic builds both facades and roof. From the outside, the building intends to be a light, white ceramic facade where the shade of the nearby trees is reflected and the building exhibits a sober and continuous image, as a sort of palisade, that avoids building up fences.

Built | Commission | 1.075 m2
Parque Ausías March
Gandía. Valencia
Spain
Awards:
Honourable Mention ASCER 2011
Finalist FAD Award 2012
Gold Medal International Prize for Sustainable Architecture Fassa Bortolo 2012
A+ Award for Educational Building 2012
Mansilla COAM Award 2012
Mediterranean Sustainable Architecture Award MEA 2013
Architects: Ángela García de Paredes. Ignacio G. Pedrosa
Client: Municipality of Gandía
Management: Municipality of Gandía
Collaborators: Álvaro Oliver, Álvaro Rábano, Lucía Guadalajara, Ángel Camacho, Guiomar Martín, Laura Pacheco
Consultants: JG Ingenieros Mechanical Engineers. GOGAITE S.L. Structural Engineers.
Technical control: Antonio García Blay
Contractor: Alesa Proyectos y Contratas S.A.
Photographs: Roland Halbe. Luis Asín

<       >

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!